HÍRLEVÉL

Gyakran ismételt kérdések

Mikor van szabad pálya az 50 méteres úszómedencében?
Az úszómedencék aktuális, naprakész pályabeosztása honlapunkon megtalálható a pályabeosztás menüpont alatt, amit innen is megtekinthet.

A bérletek lejárati idejét van-e lehetőség meghosszabbítani? 
A bérletek lejárati idejét semmilyen körülmények között nem áll módunkban meghosszabbítani.

Melyik helyi járatú busszal lehet megközelíteni a fürdőt? 
Az 5-ös és a 22-es helyi járatú autóbuszokkal. A buszmenetrendet itt tekintheti meg.

Tartozik-e szálláslehetőség a fürdőhöz?
Jelenleg sajnos nincs közvetlen szálláslehetőség a fürdőben, illetve közvetlen szomszédságában. 

Hol van a legközelebbi szálláslehetőség a fürdőhöz?
A közelben megtalálható szálláshelyek: Sheraton HotelSport HotelAranyhomok Wellness HotelHotel Három Gúnár.

Lehet-e fizetni a fürdőben bankkártyával? 
Igen, minden bank által kibocsátott bankkártyával lehet fizetni fürdőnkben. 

Lehet-e fizetni a fürdőben SZÉP kártyával? 
Igen, SZÉP kártyával is lehet fizetni, bármelyik alszámláról.

A megváltott bérletek fényképesek/névre szólók-e, vagy bejöhet azokkal más is? 
Bérleteink nem névre szólók, azokkal a felhasználható belépési mennyiség keretén belül akár többen is beléphetnek egy időben, illetve azok átruházhatók másokra is, amennyiben a korosztály megegyezik.

Fizetősek-e a fürdő körül lévő parkolók? 
A parkolók ingyenesen használhatók bármikor.

 

Gyakran ismételt kérdések a gyógyszolgáltatásokkal kapcsolatban

Mi a Gyógyászat nyitvatartása?
A gyógyászati részleg hétköznapokon, hétfőtől péntekig 8-16:30 óra között várja vendégeit.

Melyek a Gyógyászat elérhetőségei?
A 06-76/500-325-ös telefonszám, illetve a gyogyaszat@hiros-sport.hu e-mail cím.

Mely kezelések vehetők igénybe jelenleg?
A NEAK által támogatott kezelések közül jelenleg az alábbiak vehetők igénybe előzetes időpontfoglalások alapján:
• gyógyvizes gyógymedence,
• iszappakolás,
• orvosi gyógymasszázs,
• vízalatti vízsugár masszázs (tangentor),
• vízalatti csoportos gyógytorna,
• 18 éves kor alatti csoportos gyógyúszás.
A fizikoterápia átmenetileg még nem elérhető, és reumatológus szakorvos rendelés sincs jelenleg.
A nem NEAK kezelések közül a különböző típusú masszázsok (frissítő, mélyszöveti, nyirok, sport és indai masszázsok), denevérpad, száraz- és vízitorna, iszapkezelés és szolárium vehető igénybe. A kezelések listája és árai a fürdő honlapján, a fürdő recepcióján, vagy a Gyógyászaton is megtekinthetők.

Korábban a reumatolgós szakorvos már kiírta nekem a kezeléseket, de azokat nem tudtam felhasználni (a koronavírus járvány miatt). Mi a teendőm?
Akik számára reumatológus szakorvosuk korábban írt ki a kezeléseket, kérjük, a kezelések igénybevétele miatt ismét reumatológus szakorvosukkal vegyék fel a kapcsolatot, tőle kaphatnak részletes tájékoztatást a kezelések újrakezdéséről.

Melyek a legfontosabb változások az újranyitással kapcsolatban?
A gyógykezeléseket az újranyitástól csak előzetes időpontfoglalás alapján lehet igénybe venni. Időpontfoglalásra a Gyógyászat nyitvatartási idejében, hétfőtől péntekig van lehetőség, legkésőbb 16 óráig. Kérjük a gyógykezelésre érkező Vendégeinket, hogy kezeléseik időpontját minél hamarabb foglalják le, a foglalásokon pedig a kezelést megelőző 1 munkanapon (24 órán) belül már ne módosítsanak annak érdekében, hogy tervezetten, minél több beteget fogadhassunk. A foglalások lemondására is legkésőbb 1 munkanappal (24 órával) korábban van lehetőség, a később érkező lemondások nem érvényesek, a kezelés felhasználtnak minősül.
A NEAK által finanszírozott gyógykezelésekkel kapcsolatban lényeges változás, hogy a kezeléseket előre ki kell fizetni. Lehetőség van 5 kezelés előre történő kifizetésére, vagy mind a 15 kezelés előzetes rendezésére is.
Szintén fontos változás, hogy a fürdőben a bent tartózkodási idő maximum 3 óra a NEAK-os gyógykezeléseket igénybe vevő Vendégeink számára.

Miért vagyok köteles időpontot foglalni, és egyidejűleg több kezelést is kifizetni?
Az újranyitását követően sok a kezelésre érkező vendégünk. Annak érdekében, hogy minél több igényt kielégíthessünk, elmaradt kezelést pótolhassunk, szükség volt a fix, jól ütemezhető előfoglalási rendszer bevezetése.

Miért nem módosíthatom 24 órával a kezelés megkezdése előtt a befoglalt kezelésemet?
Az újranyitását követően sok a kezelésre érkező vendégünk. Annak érdekében, hogy minél több igényt kielégíthessünk, elmaradt kezelést pótolhassunk szükség volt a lemondási – módosítási időintervallum észszerű csökkentésére. Ha egy vendégünk csak a kezelés előtt két órával mondja le az időpontot, akkor azt már más vendégünk számára nem tudjuk kiadni, és ezzel a várakozók számát csökkenteni.

Miért korlátozzák a bent tartózkodási időt?
Az újranyitását követően sok a kezelésre érkező vendég. Szeretnénk minél több elmaradt kezelést pótolni, és a 1,5 méteres távolságtartási szabályt is tartanunk kell. E két ok miatt csökkentettük 3 órára a bent tartózkodási időt.

Miért nem választhatok kezelőt?
A szakorvos által elrendelt gyógymasszázs kezeléshez minden esetben szakképzett gyógymasszőrt biztosítunk. Ezzel maradéktalanul eleget teszünk azon rendeletnek, amely az orvosi rehabilitáció céljából társadalombiztosítási támogatással igénybe vehető gyógyászati ellátásokról szól. Sok a kezelésre érkező vendégünk. Annak érdekében, hogy minél több igényt kielégíthessünk, szükség van arra, hogy minden masszőrünk folyamatosan dolgozzon.

Miért kell mindenképpen a gyógyvizes gyógymedencefürdőt kifizetnem, miért nem dönthetek úgy, hogy én csak gyógymasszázst veszek igénybe?
Ha Önnek a reumatológus szakorvos gyógyfürdőben igénybe veendő kezeléseket írt fel, akkor azokra biztosan szüksége van az egészségi állapota megőrzéséhez vagy annak javításához. Ezért a rendelvényen szereplő gyógyvizes gyógykezelést igénybe kell vennie és ki is kell fizetnie. Ha a szakorvos nem tartotta volna szükségesnek a gyógyvizes kezelést, akkor azt nem gyógyfürdőre írta volna ki. Gyógymasszázst és más nem gyógyvizes kezelést máshol, például rendelőintézetben is igénybe tud venni.

Mik a lehetőségeim, ha megkezdem a kezeléseket, de közbejön egy olyan nem várt esemény, amely miatt a lefoglalt és kifizetett kezelésen mégsem tudok részt venni, vagy a kezeléseket meg kell szakítanom?
Amennyiben egy olyan nem várt esemény, vagy helyzet adódik, ami miatt egyértelműen és indokoltan nem tud részt venni a kezelésen (haláleset, baleset, műtéti beavatkozás, stb…) akkor a Gyógyászat vezetője egyéni elbírálás alapján dönt a kezelések folytatásáról. A gyogyaszat@hiros-sport.hu e-mail címen, vagy személyesen, a Gyógyászat nyitvatartási idejében lehet egyeztetni a Gyógyászat vezetőjével. A távolmaradást mindenképp igazolással kell alátámasztani.

Melyek azok betegségek, amelyek esetében nem lehet igénybe venni a kezeléseket?
Akut sérülések, kezeletlen magas vérnyomás, tumor és a fertőző bőrbetegségek esetén nem lehet a kezeléseket igénybe venni.

A Kecskeméti Fürdő használata csak a házirend betartásával történhet.

A belépőjegy megvásárlásával a Fürdő Vendégei a házirend rendelkezéseit önmagukra nézve elfogadják, kötelező érvényűnek ismerik el.

A házirend itt tekinthető meg.

A kamera szabályzat itt tekinthető meg.

Hírlevél feliratkozás
Amennyiben feliratkozik hírlevelünkre, hetente megkapja aktuális információinkat és programajánlatainkat.
A Hírös Sport Nonprofit Kft. „Elektronikus hírlevelek küldéséről és a „sütik” (cookies) kezeléséről” szóló adatvédelmi tájékoztatójában foglaltakat megismertem és elfogadom.
Kecskeméti Fürdő © 2020. | Minden jog fenntartva. | Impresszum | Adatvédelmi tájékoztató