HÍRLEVÉL

Élményfürdő

Beltéri medencék

Hullámmedence

A hullámmedence az élményfürdő legnagyobb és egyik legkedveltebb medencéje. Nem csak szórakoztató hullámai, hanem számos más funkciója miatt is népszerű.

A legyező alakú medencében a hullámokat leginkább a keskeny oldalon lehet élvezni, ahol négy hullámkamra található. Itt a vízmélység 1,8 méter, de a medence túlsó partjáig folyamatosan egyre sekélyedik a víz, ahol már csak 18 cm mély. A teljes medence területén 5 pezsgőrész, valamint 2 vizes buzgár lett kialakítva, amelyek igen népszerűek. A feszített víztükrű medence hőfoka 28-30°C. A hullámmedence naponta közel 690 fő befogadására is képes, vízfelülete 392 m2. A medencében víz alatti világítás található, amely az éjszakai fürdőzések alkalmával nagyon látványos és hangulatos.

Túloldalán található az ugrószikla, amelyről 1 m-es magasságból lehet ugrálni a medencébe.

Ugrószikla

A vízbe ugrálás kedvelőinek épült az az ugrórész, ahonnan 1 méteres magasságból lehet csobbani a 2,5 m mély medencébe. Különösen a fiatalok körében népszerű.

Barlangmedence

A karibi terasz lábánál található a barlangmedence, amelyhez a sodrófolyosó is kapcsolódik.

Feszített víztükrű ez az élménymedence is, a víz hőmérséklete kellemes, 30-32°C –os. A lépcsős bejáratnál és a barlangban a vízmélység 1 méter, a sodrófolyosónál 120 cm. A medence élményelemei közé tartozik a vízfüggöny a barlang bejáratánál, pezsgőlevegő két barlangi ülőpadban, valamint négy ülőhelynél hát- és derékmasszázs, amelyek a tökéletes kikapcsolódást és ellazulást segítik. Az igen kedvelt sodrófolyosó is ebben a medencében található.

A medencében víz alatti világítás található, amely az éjszakai fürdőzések alkalmával nagyon látványos és hangulatos.

Sodrófolyosó

A barlangmedencéből nyíló sodrófolyosó a fürdőzőket körbe-körbe viszi a medencében, önfeledt kikapcsolódást biztosítva.

A víz mélysége a sodrófolyosónál 120 cm, hőmérséklete kellemes, 30-32°C–os. Remek szórakozási lehetőség minden korosztálynak.

Gyermekmedence

A hullámmedencéhez simuló, 50-80 cm vízmélységű, 30-32°C-os medencében a nagyobb gyerekek részére készült néhány élményelem: vízgomba és vizes kiscsúszda. A medencében víz alatti világítás található, amely az éjszakai fürdőzések alkalmával nagyon látványos és hangulatos.

Baba medence

A jakuzzi mellett található gyermek pancsoló vízmélysége 30 cm, hőmérséklete 31-33°C. A pereménél körben 15 cm magas lépcső épült, így a területére a pici gyermekek bármelyik oldalról biztonságosan beléphetnek. A medencében a jókedvet három spriccelő állatfigura fokozza.

Jacuzzi

Az élmény zónában lévő jakuzzi ideális pihenőhely a kisgyermekes szülők számára is, mivel közvetlenül a baba medence mellett található.

A beltéri jakuzzi feszített víztükrű, kör alakú medence, amelynek mélysége 1 méter. A peremén ülőpadok létesültek. Négy-négy ülőhelynél hát- , derék-, és vádli masszázs található, illetve mind a nyolc helynél légbefúvó rendszer működik. A víz hőmérséklete kellemes, 34-36C°-os, tökéletes kikapcsolódást biztosít.

 

Karibi terasz és panoráma medence

A karibi terasz az élményfürdő egyik legmagasabb és leglátványosabb pontja, ahol koktélbárral, nyugágyakkal és egy különleges, panoráma medencével várjuk vendégeinket.

A karibi terasz a barlang medencénél található. A teraszra felvezető lépcső mellett egy koktélbár van, amely a rendezvények alatt finomabbnál finomabb koktélokat kínál vendégeinknek. A teraszon lévő panoráma medencéből 3 méteres magasságból tekinthetünk körbe az élmény zónán. A medence vízének hőmérséklete 30-32°C, mélysége 90-120 cm közötti. A teraszra kihelyezett növényzet és nyugágyak kellemes karibi hangulatot teremtenek, ami még tovább fokozható, ha a panoráma medencében elkortyolunk egy finom koktélt.

 

Csúszdák

A Kecskeméti Fürdőben két csúszda található, melyek egész évben használhatók. A csúszdák munkanapokon 14 órától, ünnepnapokon, munkaszüneti napokon, és iskolai szünetek idején reggel 9 órától üzemelnek.

A 86 méter hosszú „aquatube”, és a 124 méter hosszú „black hole” csúszdák a 12 méter magas csúszdatoronyból indulnak, szabadtérben haladnak, majd az épület földszinti szintjére érkeznek. A csúszdák különleges, úgynevezett fékezővályús kialakításúak, azaz nincs érkező-medencéjük. A csúszda belsejében lévő víz hőmérséklete 25-27°C-os.

Csúszdahasználati szabályzat

1. A csúszdát mindenki saját felelősségre használhatja, egyben köteles a csúszda személyzet és az úszómester utasításait feltétel nélkül betartani.

2. A csúszdán csak ülő vagy fekvő testhelyzetben szabad lecsúszni. 120 cm vállmagasság alattiak és úszni nem tudók nem használhatják a csúszdát. Ittas egyének a csúszdát nem használhatják.

3. A használó köteles az ajánlott csúszási módot, testhelyzetet, távolságot betartani.

4. A használó köteles az érkezési területet a legrövidebb időn belül elhagyni.

5. Ékszerek, órák viselése csúszás közben nem ajánlott.

6. A magassághatár be nem tartásából adódó bárminemű kár bekövetkezéséért, megtérítéséért az üzemeltető felelősséget nem vállal.

7. A lecsúszás fürdőruha viselése mellett természetes bőrfelülettel történhet. Bármilyen  síkosító anyag használata a haladási sebesség gyorsítása szigorúan tilos.

Általános rendelkezések

Ékszer, óra, bármely típusú szemüveg, hajcsat viselése balesetet, sérülést okozhat, amennyiben a vendég mégis ékszerrel, órával, bármely típusú szemüveggel vagy hajcsattal használja a csúszdát, és ebből eredendően a társaságnak, vagy bármely más személynek kára, vagy sérülése keletkezik, úgy köteles megtéríteni, illetve azért felelősséget viselni (beleértve azt a kieső csúszó időt is, amely alatt az érkező vályúban leesett tárgyakat keresni kell). Jelen szabályzat előírásainak be nem tartásából származó károkat a károkozó köteles megtéríteni.

 

Kültéri medencék

A Fürdő élmény zónájából szabad átjárás nyílik a kertbe, illetve a kültéri játszótérre. Itt két medence található: egy élménymedence és egy gyermek pancsoló.

Élménymedence

A kültéri élménymedence télen-nyáron használható. A medencébe az épületen belül található lépcsőn lehet bejutni, áthaladva a külső és belső teret elválasztó függönyön. A víz mélysége 1,20 méter, hőmérséklete 30-36°C. A kinti élménymedencében 2-2 darab csúcsos és széles szájú nyakzuhany, 1 darab vizes buzgár és pezsgőlapok kerültek kialakításra. A medencében víz alatti világítás található, amely az éjszakai fürdőzések alkalmával nagyon látványos és hangulatos.

Gyermek pancsoló

A kültéri pancsoló medence mélysége 30 cm, vízfelülete 60 m2. Peremkialakítása a beltéri pancsolóval azonos: körben bejárható, a kisgyermekek részére belépést biztosít. A medence vizének hőmérséklete 30-32°C. A pancsoló szórakoztató élményelemeket is tartalmaz: kis vízgomba, 4 darab spriccelő figura, és a medencén belüli gyerek csúszda biztosítja a kellemes kikapcsolódást. A medence szezonális üzemelésű, a nyári időszakban vehetik igénybe vendégeink.

A Kecskeméti Fürdő használata csak a házirend betartásával történhet.

A belépőjegy megvásárlásával a Fürdő Vendégei a házirend rendelkezéseit önmagukra nézve elfogadják, kötelező érvényűnek ismerik el.

A házirend itt tekinthető meg.

A kamera szabályzat itt tekinthető meg.

Hírlevél feliratkozás
Amennyiben feliratkozik hírlevelünkre, hetente megkapja aktuális információinkat és programajánlatainkat.
A Hírös Sport Nonprofit Kft. „Elektronikus hírlevelek küldéséről és a „sütik” (cookies) kezeléséről” szóló adatvédelmi tájékoztatójában foglaltakat megismertem és elfogadom.
Kecskeméti Fürdő © 2020. | Minden jog fenntartva. | Impresszum | Adatvédelmi tájékoztató